Deze Etos website wordt geëxploiteerd door Etos Assen Kloosterveen onder de Etos winkelformule onder eigen voorwaarden van de franchisenemer!  Winkelwagen 
Etos Folder

ZENDIUM

Op merk zoeken van A-Z :

A   B  C  D   E   F  G  H   I  J  K  L  M

 N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z

 

Je mond is geweldig. Het is de natuurlijke thuisbasis voor tot wel 100 miljard bacteriën. Dat is evenveel als het aantal sterren in de melkweg! In feite is de mond een van de meest speciale delen van het menselijk lichaam: er groeien verschillende soorten bacteriën op elk oppervlakte, zoals de tanden, tandvlees en lippen. Toch wordt soms gedacht dat alle bacteriën slecht zijn. In werkelijkheid beschermen goede bacteriën je mond juist.

HET GOEDE VAN BACTERIËN

Terwijl soms wordt gedacht dat alle bacteriën schadelijk zijn, spelen velen van hen in werkelijkheid een cruciale rol in het gezond houden van de mond. Terwijl goede bacteriën op natuurlijke wijze je mond beschermen, zijn slechte bacteriën verantwoordelijk voor tandheelkundige problemen, zoals gaatjes, tandvleesaandoeningen en gevoelige tanden. Sterker nog, een gezond, gebalanceerd microbioom maakt de kans op mondproblemen kleiner en goede bacteriën kunnen de groei van slechte bacteriën tegengaan. Waarom zou je ze dan allemaal wegpoetsen?

DE KRACHT VAN NATUURLIJKE BESCHERMING 

Zendium tandpasta gebruikt enzymen en proteïnen die de natuurlijke bescherming van je mond te ondersteunen. Het stimuleert goede bacteriën die je mond beschermen en vermindert slechte*, en helpt de oorzaken van tandheelkundige problemen zoals gaatjes, tandvleesproblemen en gevoeligheid te bestrijden. Geboren uit wetenschap en versterkt door de natuur, beschermt Zendium je mond op natuurlijke wijze. 

ZENDIUM IS MILD

Zendium beschermt de mond op een natuurlijke, effectieve manier. Het bevat 0% triclosan, parabenen en SLS (Sodium Lauryl Sulfate). SLS is een schuimmiddel dat vaak in traditionele tandpasta's gebruikt wordt en erom bekend staat dat het je smaak verandert.Daarentegen gebruikt Zendium een mild schuimmiddel dat ontworpen is om het gevoelige weefsel van jouw mond te respecteren, en bevat het natuurlijke enzymen en proteïnen, waarvan sommigen al in de mond aanwezig zijn. Dat betekent dat Zendium geschikt is voor mensen met de meest gevoelige monden, zoals kinderen, zwangere vrouwen en wanneer je gevoelig bent voor aften.Doe de test om uit te vinden welke Zendium tandpasta het beste bij je past.

Hoewel het van tijd tot tijd voor kan komen, moet regelmatig bloedend tandvlees zo snel mogelijk door een tandarts bekeken worden, want het kan een aanwijzing zijn dat er een probleem is.

OORZAKEN VAN BLOEDEND TANDVLEES

Hoewel het sterk genoeg is om de tanden op hun plaats te houden, is tandvlees gevoelig. Wat jij misschien als grondig schoonmaken ziet, zou zomaar het onnodig irriteren van je tandvlees kunnen zijn. Een aantal van de meest voorkomende oorzaken van incidenteel bloedend tandvlees zijn:

Tandvleesontsteking;

Enkele medicijnen die het bloed verdunnen;

Flossen en agressief poetsen;

Een nieuwe tandenborstel met harde borstelharen gebruiken.

Wees voorzichtig met je mond, om bloedend tandvlees als gevolg van een poetsroutine te voorkomen. Vraag je tandarts om advies omtrent het verbeteren van poetsen en flossen: kleine veranderingen kunnen het verschil maken.

BLOEDEND TANDVLEES: FACTOREN OM OVER NA TE DENKEN

Gezwollen en bloedend tandvlees kunnen op de eerste tekenen van tandvleesontsteking duiden, een aandoening die zo snel mogelijk behandeld moet worden om te voorkomen dat het ontwikkelt tot iets wat permanente schade kan aanrichting: parodontitis. Om meer te leren over bloedend tandvlees, klik hier.Als je niet zeker bent over wat bloedend tandvlees is en je afvraagt hoe je bloedend tandvlees moet behandelen, bezoek dan je tandarts. Deze kan advies geven over de beste manier om bloedend tandvlees te behandelen.Ondertussen kun je de volgende tips overwegen:

Gebruik een tandenborstel met zachte borstelharen en een milde, zachte tandpasta, zoals Zendium, en voorkom te veel druk wanneer je je tanden poetst.

Flos voorzichtig en zachtjes, zodat je beide kanten van de ruimte die je flost bereikt tot aan de tandvleesrand waar tandplak zich kan verstoppen.

Denk na over je voorgeschreven medicatie en vraag je dokter hoe deze de mate van bloedend tandvlees kan beïnvloeden.

Hoewel het zien van bloed tijdens het poetsen een beetje zorgwekkend kan zijn, is er een kans dat er een gemakkelijke manier is om de staat van je tandvlees te verbeteren. Vraag advies aan je tandarts als je opmerkt dat je tandvlees op reguliere basis bloedt – deze kan je helpen de beste behandeling te bepalen om je gezonde tandvlees te herstellen.Het voorkomen van bloedend tandvlees kan zo simpel zijn als zorgen voor een goede mondhygiëne. Zendium bevat dezelfde enzymen en proteïnen als je mond, waaronder lactoferrine, een proteïne die bekend staat om zijn verzachtende werking. Het is klinisch bewezen dat Zendium Tandvlees Protect elke keer dat je poetst helpt om je tandvlees gezond te houden.

Wist je dat je algemene gezondheid in direct verband staat met de gezondheid van je mond?

KAN IK TANDVLEESONTSTEKING VERMINDEREN?

Tandvleesontsteking is een veelvoorkomende aandoening, maar dat betekent niet dat we de symptomen moeten negeren en hopen dat ze simpelweg vanzelf verdwijnen. Het voorkomen en het verlichten van het ongemak dat gepaard gaat met tandvleesontsteking begint met het begrijpen van de aandoening. Voor meer informatie over de oorzaken en symptomen van tandvleesontsteking, klik hier.Tandvleesontsteking zorgt normaal gesproken voor gezwollen tandvlees. Symptomen zijn onder andere: rood, gevoelig of gezwollen tandvlees; bloed gedurende het poetsen of flossen; pijn tijdens het kauwen; of algemene gevoeligheid.Als je een van deze symptomen ervaart, dan is het goede nieuws dat er veel manieren zijn om ontstoken tandvlees te verminderen en te voorkomen dat het later terugkomt. Overleg met je tandarts om de beste tandvleesontsteking behandeling voor jou te vinden. Om meer over de mogelijke opties te leren, kun je verder lezen.

TANDVLEESONTSTEKING & JOUW GEZONDHEID

Zoals je wellicht al dacht, speelt goede mondverzorging een belangrijke rol in het voorkomen van en het omgaan met tandvleesontsteking. Zowel twee keer per dag je tanden poetsen met een tandenborstel met zachte borstelharen en milde tandpasta zoals Zendium, als dagelijks flossen zullen helpen om je mond gezond te houden.Naast een goede mondroutine, is het belangrijk te onthouden dat je algemene gezondheid ook invloed heeft op de gevoelige balans van je mond. Hoe meer stress je immuunsysteem ervaart, hoe waarschijnlijker het is dat je gezondheidsproblemen van je mond zult ontwikkelen.Je algemene gezondheid verzorgen kan ook helpen om je mond te verzorgen.

HET IS BELANGRIJK TE ONTHOUDEN DAT JE ALGEMENE GEZONDHEID INVLOED HEEFT OP DE GEVOELIGE BALANS VAN JE MONDGEZONDHEID.

WAT ZIJN MIJN OPTIES OM TANDVLEESONTSTEKING TE BEHANDELEN?

Er is geen universele oplossing voor tandvleesontsteking - de behandeling die je tandarts aanraadt hangt af van de ernst van je tandvleesontsteking. Als de tandvleesontsteking onomkeerbaar wordt, kan het onderstaande rijtje een aantal behandelingsopties bevatten die je tandarts kan aanbevelen:

Professionele gebitsreiniging: Het doel van deze methode is het met de hand verwijderen van tandplak en tandsteen  beneden en boven de tandvleeslijn. Het voordeel van naar de tandarts gaan is meteen duidelijk – thuis kun je niet precies boven de tandvleeslijn poetsen. Deze optie is niet-chirurgisch en is een veelvoorkomende oplossing wanneer het neerkomt op het tegengaan van de pijn en het ongemak dat gepaard gaat met tandvleesontsteking.

Medicatie: Als het tandvlees zo ontstoken is dat een grondige reiniging alleen het probleem niet oplost, kan je tandarts ook bepaalde medicatie aanbevelen, zoals mondwater of antibiotica. Het doel is altijd om tandvleesontsteking te verminderen, te voorkomen of te verlichten.

Chirurgie: Dit is de meest geavanceerde vorm van behandeling van tandvleesontsteking en het kan de snelste manier zijn om verdere schade te voorkomen. Deze vorm van behandeling vraagt om een professional en zal alleen gebruikt worden onder ernstige omstandigheden. Wanneer tandvleesontsteking niet wordt behandeld, kan het leiden tot parodontitis en uiteindelijk tandverlies.

Zendium bevat dezelfde enzymen en proteïnen als de mond, waaronder lactoferrine, een proteïne die bekend staat om zijn verzachtende werking. Het is klinisch bewezen dat het elke keer dat je poetst met Tandvlees Protect helpt om je tandvlees gezond te houden. Vraag je tandarts voor suggesties omtrent poets- en flostechnieken. Deze kan verdere oplossingen op maat aanbieden om je mond en tandvlees gezond te houden.

Merken overzicht Mondverzorging en Lippenverzorging

Aquafresh Gengigel Multi-Oral Sensodyne
Blistex G.U.M Nuby Smilelab
Burt's Bees Interprox O7 Active Splat
Cb12 Johnson & J Oral-B Steradent
Colgate Jordan Paradontax Drs Swaab
Corega Kamillosan Philips Tepe
Corsodyl Drs Leenarts Purol Vitis
Etos Louis Widmer Pyralvex Weleda
Ecosym Listerine Perio Aid Zendium
Elmex Lactona Prodent Overige
Evisense Meridol Rosebud S.  
Fixodent Maybelinne Sorefix Webshop A-Z
 
       
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.
Lees meer.