Volg ons!

PRODENT

Door welke lipstick lijken je tanden witter?
Tips voor je lippen voor wittere tanden

Lipstick kan meer dan je alleen een killer look geven. Je tanden zien er echt witter uit door de juiste kleur.

Kies de juiste kleur

Wat is het geheim? Het geheim zit hem in complementaire kleuren. Als je naar een kleurencirkel kijkt, zul je zien dat die is onderverdeeld in koele en warme tinten. Kleuren die tegenover elkaar op de cirkel liggen, zijn complementair. 

Wat heeft dit met lipstick te maken? Nou, blauw (koel) en geel (warm) zijn complementaire kleuren, en als je tanden niet parelwit zijn, kun je een lipstick met een blauwe tint kiezen om het geel te verminderen.

Net als je huid (roze, geel, blauw) heeft ook je lipstick ondertonen. Als je kiest voor felrood, zorg dan dat die een blauwe basis heeft. Koraalkleuren zien er dan misschien wel mooi uit bij de kleur van je huid, maar tinten met een oranje basis laten gele tanden nog geler lijken. 

Voor een roze lentelook denk je aan koele tinten en voor een herfstlook kies je voor donkere paars- en roodtinten in plaats van voor bruin.

Ongeacht het seizoen en de kleur van je keuze zijn er bepaalde handigheidjes die je helpen een perfecte glimlach te krijgen.

Exfolieer, exfolieer, exfolieer! 

Gebarsten, schilferende lippen zorgen voor schilferende lipstick. Of je nu een lipscrub in de winkel koopt of je eigen recept maakt, zachte lippen vormen de eerste stap naar een kleur die lang blijft zitten.

Hallo, hydratatie!

Net als de rest van je gezicht, moet je ook je lippen hydrateren. Je zou geen make-up aanbrengen zonder eerst een moisturizer te gebruiken, dus behandel je lippen met net zoveel respect door ze eerst voor te bereiden. Gebruik geen balsem die te glad is.

Prime je mond

Door je lippen te primen, blijft de kleur langer zitten. Er bestaan producten die speciaal voor dit doel zijn gemaakt, maar met een beetje concealer of foundation lukt het ook.

Kleur binnen de lijntjes
Gebruik een liner om de natuurlijke vorm van je lippen aan te geven en te voorkomen dat je lipstick uitloopt. Als je geen ervaring hebt met liners, kun je een kleur kiezen die je natuurlijke lipkleur benadert. En anders kun je er eentje kiezen die bij je lipstick past. Vervolgens vul je je lippen in met de liner.

Laagje voor laagje

Als je klaar bent met de lipliner, breng je je lipstick aan. Afhankelijk van het type dat je gebruikt, kan de wijze van aanbrengen variëren, dus zoek eerst uit wat de beste manier is.

Sluit af met een kus

Als de kleur is aangebracht, dep je je lippen met een tissue om overtollige kleur en olie te verwijderen. Als extra beschermingslaag kun je een dun laagje poeder aanbrengen over je lipstick. Om de look helemaal af te maken, breng je nog een laatste laagje kleur aan.

De Wow factor!

Met White Now Touch til je je look naar een hoger niveau. De kristallen reflecteren het licht en zo geeft dit serum je glimlach een extra boost. Door het compacte formaat gooi je hem zo in je tas, samen met de lipstick en je liner om onderweg een snelle touch-up te kunnen doen.

Gebruik deze beproefde technieken voor een stralende glimlach.

De waarheid over oil pulling voor het wit maken van tanden

Ontdek de waarheid over alternatieve whitening behandelingen, van oil pulling tot bakpoeder.

Wat is de waarheid over alternatieve whitening-trends als oil pulling met kokos-olie? Zijn ze zo effectief als mensen beweren? Lees verder en ontdek de waarheid over oil pulling, en andere whitening methodes...

Mythes rond whitening verklaard

1. Oil pulling als whitening methode

Deze trend is een hype op beautyblogs, maar werkt het ook? Om kort te zijn: nee, tot op heden is de werking niet wetenschappelijk bewezen.

Oil pulling stamt uit een Indiase volkstraditie waarbij kokos- of essentiële olie in je mondholte wordt bewogen. Als je het mengsel uitspuugt, is het van een heldere substantie veranderd in een melkachtige vloeistof. Dit, zegt men, laat zien dat 'toxines' en 'slechte' bacteriën uit je mond zijn gespoeld.

Deze methode zou zorgen voor een whitening-effect en tevens zorgen voor minder plak en een betere mondhygiëne. Het zien van deze zogenaamde 'slechte' bacteriën in je wastafel is bevredigend voor de mensen die de methode gebruiken, maar er is geen wetenschappelijk bewijs voor de claims dat die zou leiden tot wittere tanden en een mooiere glimlach.

2. Bakpoeder om je tanden witter te maken

De methode om je tanden witter te maken met bakpoeder houdt in dat je twee keer per week je tanden poetst met bakpoeder, naast het reguliere poetsen. Je kunt verder een kneepje citroen toevoegen aan de bakpoeder, en het mengsel op je tanden wrijven en een minuutje laten zitten voordat je het afspoelt. Het advies is dit niet vaker dan eens per week te doen.

Bakpoeder heeft een mild schurende werking en citroensap is van nature zuur en daardoor kunnen ze beiden je glazuur aantasten. Bakpoeder kan lichte vlekken weliswaar verwijderen (en daardoor een witmakend effect hebben), maar het moet heel voorzichtig worden gebruikt om te voorkomen dat het glazuur beschadigd raakt en problemen met je tanden op de lange termijn te voorkomen.

3. Essentiële olie als whiteningmiddel

Natuurlijke en alternatieve gezondheidsfans raden allerlei soorten whitening-behandelingen aan op basis van olie, van pepermunt tot kruidnagel, kaneel en eucalyptus. Het wordt afgeraden essentiële oliën in te nemen of ze inwendig te gebruiken en daarom wordt afgeraden deze manier van whitening te gebruiken.

Wittere tanden kunnen ervoor zorgen dat je er geweldig uitziet en je ook zo voelt, en de beste manier om dit doel te bereiken is met een methode die niet alleen zorgt voor wittere tanden, maar ook veilig is voor je tandglazuur.

White Now tandpasta maakt gebruik van Blue Light-technologie, een optische witmaker die de tanden meteen witter maakt* zonder de mogelijke schurende werking van alternatieve methodes of bleken. Deze tandpasta's zijn veilig voor het glazuur en worden aangeraden voor dagelijks gebruik door de World Dental Federation.

Het gebruik van White Now maakt de tanden meteen witter, en zorgt ook op lange termijn voor een veilige en mooie glimlach.

*Het direct witmakende effect is optisch en tijdelijk. Er is een klinische studie uitgevoerd waarbij het directe witmakende effect werd gemeten bij 78 personen.

Merken overzicht Mondverzorging en Lippenverzorging

Aquafresh Gengigel Multi-Oral Sensodyne
Blistex G.U.M Nuby Smilelab
Burt's Bees Interprox O7 Active Splat
Cb12 Johnson & J Oral-B Steradent
Colgate Jordan Paradontax Drs Swaab
Corega Kamillosan Philips Tepe
Corsodyl Drs Leenarts Purol Vitis
Etos Louis Widmer Pyralvex Weleda
Ecosym Listerine Perio Aid Overige
Elmex Lactona Prodent  
Evisense Meridol Rosebud S. Homepage
Fixodent Maybelinne Sorefix Webshop A-Z

 

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.
Lees meer.