Deze Etos website wordt geëxploiteerd door Etos Assen Kloosterveen onder de Etos winkelformule onder eigen voorwaarden van de franchisenemer!  Winkelwagen 
Etos Folder

AMBRE SOLAIRE | GARNIER

TIPS & ADVIES  KIDS

Kids in de zon: wat zijn de risico's?

Kinderen onder de drie jaar mag je niet blootstellen aan de directe zon. Let op, de huid van oudere kinderen is nog steeds gevoelig en extra kwetsbaar. Het natuurlijke afweersysteem dat volwassenen helpt beschermen tegen de zon is bij kinderen nog niet volledig ontwikkeld. Voorkom bij kinderen langdurige blootstelling aan de zon, want dit kan gevolgen hebben voor de gezondheid van hun huid.Bescherm de huid van kinderen daarom met zonbeschermingsproducten met een zeer hoge beschermingsfactor (50, 50+), speciaal gemaakt voor de gevoelige en tedere kinderhuid. Smeer kinderen royaal in en herhaal dit minstens iedere twee uur of misschien zelfs vaker, als kinderen bijvoorbeeld veel zwemmen. Waterresistente zonnebrandcrème is goed geschikt voor kinderen die vaak in en rondom het water spelen. Vergeet niet dat waterresistente zonnebrandcrème ook na het zwemmen opnieuw moet worden opgesmeerd!Neem geen risico en bescherm kinderen ook met een hoed of pet, een T-shirt en een zonnebril. De zon is tussen 11.00 en 15.00 uur het krachtigst. De beste bescherming is om de directe zon dan zoveel mogelijk te vermijden. Denk er ook aan dat kids in de schaduw niet volledig beschermd zijn: zand, water en gras weerkaatsen zonnestralen.

Waarom hebben kinderen andere bescherming nodig dan volwassenen?

Allereerst hebben kids een hoge beschermingsfactor nodig omdat kinderen een gevoelige huid hebben die gemakkelijk verbrandt en beschadigt door de zon. Om deze reden hebben Garnier Ambre Solaire Kids zonbeschermingsproducten minimaal SPF 50 en geavanceerde UVB én UVA bescherming.


Onze producten hebben kindvriendelijke formules. De jonge huid kan (over)gevoelig zijn, daarom hebben we onze zonbeschermingsproducten voor kinderen bijzonder zacht gemaakt. Al jarenlang onderzoeken en ontwikkelen we hypoallergene formules die steeds opnieuw worden getest onder pediatrisch toezicht. Kinderen blijven maar zelden in de schaduw, ze springen veel liever in en uit het zwembad of bouwen zandkastelen. Met dit in ons achterhoofd hebben we de verschillende formules voor kinderen extra waterresistent en zand afstotend gemaakt. Maar we adviseren om toch vaak opnieuw en voldoende te smeren!


Tot slot blijven kinderen, kinderen. Daarom is het ook belangrijk dat onze producten leuk zijn om te gebruiken en eruit zien alsof ze voor kinderen gemaakt zijn. Kids willen geen 'saaie', volwassen producten. Ze willen hun eigen fles! Ze willen anders zijn. Daarom hebben we een hele reeks kids zonbeschermingsproducten gemaakt: zonnemelk, sprays, tubes en vernevelde mist sprays. Allemaal gemakkelijk aan te brengen producten die snel intrekken.

Zontips voor jouw kids

Het is erg belangrijk dat kinderen veel tijd buiten doorbrengen en daarom moedig je ze aan om buiten te spelen. Het liefst wil je misschien niet 'zeuren' over zonbescherming wanneer ze dan uiteindelijk naar buiten gaan. Maar je wil er ook alles aan doen om ze te beschermen en veilig te houden. 

Vergeet niet dat de huid van kinderen gevoeliger is dan jouw eigen huid. Kies daarom een zonnebrandproduct dat goed geschikt is om de huid van kinderen te beschermen: met een hoge factor, bescherming tegen UVB én UVA stralen en een formule speciaal voor de gevoelige kinderhuid. Hoewel een dikke, witte zonnecrème misschien de beste keuze lijkt voor een goede dekking, is dit minder fijn als kinderen in het zand gaan spelen. Gelukkig heeft Garnier Ambre Solaire ook zonnemelk die snel intrekt of een vernevelde mist spray die zand afstotend werkt. Een goede keuze die gemakkelijk aangebracht kan worden zonder al te veel gedoe.

Moedig kinderen aan om insmeren onderdeel te maken van de ochtendroutine. Controleer de hele dag of je kinderen goed beschermd zijn en blijf minstens elke twee uur smeren. Let extra op als kinderen zwemmen of sporten in de zon. Vergeet niet om kinderen een petje, zonnebril en T-shirt te geven voor extra bescherming. Maar zelfs als kinderen het insmeren helemaal onder de knie hebben, is de beste bescherming nog steeds om de zon te vermijden. Probeer daarom uit de zon te blijven tussen 11.00 en 15.00 uur, wanneer de zon het krachtigst is. Doe tussen die tijd iets anders: binnen lunchen, spelletjes spelen of even tv kijken. Tot slot is het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Bescherm jouw huid goed, want je kinderen spiegelen jouw gedrag.

Een veilige zomer voor jouw baby of peuter

Baby's en kindjes onder de drie jaar mag je niet blootstellen aan de directe zon. Maar peuters houden van buiten spelen en het is geweldig om te zien hoe ze van alles leren over de natuur in de zon. Kleintjes kunnen nog wel eens tegenstribbelen als het gaat om het aanbrengen van zonnebrandcrème. Smeer daarom minstens 20 minuten voordat je de zon in gaat om de actieve bestanddelen de tijd te geven om te gaan werken.


Baby's en peuters hebben een extra gevoelige huid, dus het is het beste om het zekere voor het onzekere te nemen. Kies een zonnebrandcrème met een hoge SPF-factor (50, 50+) die zowel UVB als UVA zonnestralen blokkeert. Een goede optie is een crème speciaal ontworpen voor de gevoelige jonge huid, zoals Baby in the Shade van Garnier Ambre Solaire voor baby's en peuters tot 36 maanden.

Peuters zijn minder in staat om goed om te gaan met de hitte, ze zijn extra kwetsbaar voor uitputting en uitdroging door de zon. Zorg er daarom voor dat je kleintje veel water drinkt en zoveel mogelijk tijd in de schaduw doorbrengt. Neem een stevige parasol mee en plan activiteiten onder de parasol of binnen tussen 11:00-15:00 om te voorkomen dat je dan in de zon zit. Bescherm kindjes extra met een hoedje, kleding (er is zelfs UV werende kleding te koop!) en zonnebril. Help je kindje om veel plezier te hebben door het veilig en gezond te maken!

 
       
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.
Lees meer.