Deze Etos website wordt geëxploiteerd door Etos Assen Kloosterveen onder de Etos winkelformule onder eigen voorwaarden van de franchisenemer!  Winkelwagen 
Etos Folder

MONDSPOELING

 

Op merk zoeken van A-Z :

A   B  C  D   E   F  G  H   I  J  K  L  M

 N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z

Listerine Mondwater Zero 500ml

Listerine Mondwater Zero 500ml

Geschikt voor dagelijks gebruik en behoudt de goede conditie van je tandvlees zonder de mondflora te verstoren. Listerine Zero bevat geen alcohol en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
€ 6,59 € 3,30
BEKIJKEN

MONDSPOELMIDDEL: 

Een mondspoelmiddel is een middel dat het spoelende effect in uw mond stimuleert, het bestaat hoofdzakelijk uit water, smaak- en kleurstoffen. Bij het ene product is er alcohol gebruikt om de componenten op te lossen, maar tegenwoordig bestaat er ook alcoholvrij mondspoelmiddel. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten mondspoelmiddelen. Zo zijn er speciale mondspoelmiddelen die tegen gaatjes zouden werken (o.a. Listerine Sterk Gebit en Elmex Anti-Caries). Terwijl andere mondspoelmiddelen tegen tandplaque zouden werken. Tandplaque is een laagje bacteriën dat hecht aan het oppervlak van een tand of kies. Nog weer andere mondspoelmiddelen zorgen voor gezonder tandvlees (o.a. Meridol, Listerine Coolmint).

Verder zijn er producten op de markt die tegen een slechte ademgeur (o.a. Halita) werken. Ook zijn er middelen op basis van peroxiden, die een ontsmettende en reinigende werking hebben. Een voorbeeld daarvan is waterstofperoxide-mondspoeling. Deze middelen zorgen voor genezing van het tandvlees ter voorkoming van infecties na het trekken van een tand of kies. Dikwijls zal bij een product op basis van peroxide een spuit gebruikt worden om de extractiewond te spoelen. Het is verstandig om de aanwijzingen van de tandarts op te volgen. Als u te vroeg gaat spoelen in de extractiewond bestaat de kans dat het ontstane bloedstolsel oplost of dat er een nabloeding optreedt.

De laatste categorie zijn middelen op basis van chloorhexidine (Corsodyl, PerioAid). Chloorhexidine is bedoeld om tandplaque te verwijderen en de bloeding van het tandvlees te reduceren. Deze middelen worden bijvoorbeeld gebruikt bij mensen die niet meer in staat zijn hun eigen tanden goed te poetsen. Het product zorgt voor een verkleuring van de tong of tanden. Het is daarnaast mogelijk dat u een vieze smaak in de mond heeft na het spoelen of dat u een branderig gevoel aan uw slijmvliezen. Om deze redenen wordt chloorhexidine niet zo snel gebruikt bij mensen die op een alternatieve manier hun mondverzorging kunnen doen. Het is van belang dat u bij een spoelmiddel met chloorhexidine de instructies van de tandarts opvolgt. 

MONDVERZORGING  AANBIEDINGEN ►

 

       
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.
Lees meer.