Deze Etos website wordt geëxploiteerd door Etos Assen Kloosterveen onder de Etos winkelformule onder eigen voorwaarden van de franchisenemer!  Winkelwagen 
Etos Folder

SAMBUCOL

Sambucol online bestellen | voedingssupplementen : Weerstand, wat is dat eigenlijk?

SAMBUCOL | Iedere dag komen we in aanraking met virussen, bacteriën en schimmels. Je lichaam heeft daarvoor een afweermechanisme ontwikkeld, je immuunsysteem. Dit gebeurt al wanneer je nog als baby veilig in de buik van je moeder zit. Je weerstand en je immuunsysteem zorgen dan al voor bescherming tegen indringers van buitenaf.

Meestal werkt je weerstand erg goed, maar er zijn situaties waarbij dat niet zo is. Bekende factoren die je weerstand kunnen beïnvloeden zijn slaapgebrek, stress, slechte hygiëne en ongezond eten. Wanneer je afweer verzwakt dan is je lichaam kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf. Een goede weerstand begint bij een goede hygiëne (zoals je handen wassen), voldoende slaap in een frisse slaapkamer en gezond eten. Daarnaast kun jij je weerstand en je immuunsysteem ondersteunen met een voedingssupplement die vlierbessen bevat.

Waarom vlierbessen voor je weerstand?

De zwarte vlierbes is een vruchtje dat we allemaal kennen, vaak zelfs uit de eigen achtertuin: de Sambucus Nigra. In de lente verschijnen geurige, witgele bloemschermen en in september rijpen trossen glanzende, zwarte paarse bessen. De vlierbes heeft een rijke geschiedenis. Zo beschreef Hippocrates (400 v. Chr.) het en referenties over deze vlierbes kunnen getraceerd worden naar de Egyptenaren. Ook de Grieken namen het mee tijdens veldslagen voor het immuunsysteem van hun leger.

Vlierbessen zitten bomvol gezonde vitamines en mineralen. De hoge dosis vitamine C alleen al kan je weerstand ondersteunen. De vlierbes bevat daarnaast ook nog verschillende antioxidanten zoals, anthocyaninen, carotenoïden en bio-flavonoïden. Voeg daar de hoeveelheid vitamine A en B aan toe die deze kleine besjes bevat en je hebt zeker een bijzondere bes in handen.

En veel van onze overgrootmoeders maakten in het najaar siroop van vlierbessen om in de winter te gebruiken om je weerstand op peil te houden.

 
       
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.
Lees meer.