Deze Etos website wordt geëxploiteerd door Etos Assen Kloosterveen onder de Etos winkelformule onder eigen voorwaarden van de franchisenemer!  Winkelwagen 
Etos Folder

Overig wondverzorging

Op merk zoeken van A-Z :

A   B  C  D   E   F  G  H   I  J  K  L  M

 N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z

 

Heltiq Blusdeken 180 x 120cm (1 Stuks)

Heltiq Blusdeken 180 x 120cm (1 Stuks)

Een blusdeken of branddeken is een deken die over een vuur is heen te leggen om het in een vroeg stadium te doven. De blusdeken wordt geleverd in een Harde behuizing (Hardcase) of een zachte behuizing(Softbag).
€ 25,79
BEKIJKEN
Revamil Balsem (15 Gram)

Revamil Balsem (15 Gram)

Revamil® Balm is een antibacteriële wondzalf voor thuisgebruik voor de behandeling van acute, oppervlakkige wondjes en schaaf- en brandwonden.
€ 10,65
BEKIJKEN

Wat is wondverzorging?  

Wonden kunnen ontstaan door verschillende oorzaken. De genezing van een wond vraagt de nodige tijd. Wondverzorging is bedoeld om een wond zo snel en goed mogelijk te laten genezen. Goede wondverzorging verkleint de kans op infecties en littekens. Om wondgenezing te ondersteunen en stimuleren, zijn er verschillende soorten wondverbandmiddelen.  

Wondgenezing in drie fasen

Wondgenezing bestaat uit 3 fasen. In elke fase is uw lichaam hard aan het werk om uw wond te laten genezen. 

Fase 1. Reactiefase bij wondgenezing

De eerste fase is de reactiefase. Deze fase bestaat uit een bloedingsfase en een ontstekingsfase. Tijdens de bloedingsfase stolt uw bloed en vernauwen uw bloedvaten zich. Hierdoor wordt de bloeding zo snel mogelijk gestopt. In de wond vormt zich een wondbed. Bij indroging verandert dit wondbed in een korst.  
Ondertussen ruimt uw lichaam bacteriën en dode lichaamscellen op, met hulp van de witte bloedcellen. Hierbij komt er onder andere vocht uit de bloedvaten dat niet meer goed opgeruimd kan worden door uw lichaam. Hierdoor begint uw wond te zwellen en voelt pijnlijk of geïrriteerd. Ook wordt uw wond rood.   

Fase 2. Regeneratiefase bij wondgenezing 

Zodra uw lichaam alle bacteriën heeft opgeruimd en de wond schoon is, begint de regeneratiefase. Dan worden nieuwe bloedvaten en nieuw bindweefsel gevormd. De nieuwe bloedvaten voorzien het nieuwe bindweefsel van onder andere zuurstof, bouwstoffen en eiwitten. Dit samen wordt granulatieweefsel genoemd. Zonder het granulatieweefsel kan de wondgenezing vertragen of zelfs stil komen te staan.  
Wanneer het granulatieweefsel zich  voldoende heeft uitgebreid, beginnen de cellen van uw opperhuid zich te vermenigvuldigen. Uiteindelijk zullen deze cellen het granulatieweefsel bedekken, waardoor de wond zich sluit.  

Fase 3. Rijpingsfase bij wondgenezing 

Wanneer uw wond is dichtgegaan, is het weefsel nog stug en rood en dik. Het weefsel heeft tijd nodig om weer wit, zacht en soepel te worden. Dat kan een aantal maanden tot een jaar duren. 

 

       
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.
Lees meer.