Deze Etos website wordt geëxploiteerd door Etos Assen Kloosterveen onder de Etos winkelformule onder eigen voorwaarden van de franchisenemer!  Winkelwagen 
Etos Folder

ABENA

ABENA. In Nederland zijn er naar schatting 700.000 vrouwen met incontinentie. Vooral tijdens en na de zwangerschap en in de overgang is er een verhoogde kans op incontinentie. Door hormonale veranderingen worden de bekkenbodemspieren verzwakt. Door druk op de blaas tijdens inspanning ontstaat de kans op ongewild urineverlies.

Inspanningsincontinentie oftewel stressincontinentie is de meest voorkomende vorm van incontinentie bij vrouwen. Vaak ontstaat deze vorm van ongewild urineverlies tijdens het sporten, springen of hoesten. Andere soorten incontinentie bij vrouwen zijn onder andere aandrangincontinentie en reflexincontinentie (neurologische incontinentie). De ernst van incontinentie bij vrouwen verschilt van enkele druppels of scheutjes urineverlies tot de complete blaasinhoud.

Incontinentiemateriaal vs. maandverband

Het gebruik van maandverband of inlegkruisjes bij beginnende incontinentie is absoluut niet verstandig. Maandverband is in tegenstelling tot incontinentiemateriaal niet gemaakt voor de bescherming tegen ongewild urineverlies, daardoor is de kans groter op lekkages, nare geurtjes en huidproblemen. Incontinentiemateriaal komt met een indicatie van de huisarts bovendien vaak in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekeraar en is verkrijgbaar bij de apotheek en medisch speciaalzaak.

Bekkenbodemoefeningen helpen incontinentie bij vrouwen te verminderen

Minder drinken werkt juist averechts. Drink minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag.

Gebruik incontinentiemateriaal in plaats van maandverband of inlegkruisjes

Meer producten Incontinentie ►

 

       
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.
Lees meer.