TS Import Umeboshi grootverpakking (1 Kilogram)
Umeboshi die niet zo mooi rond en groot zijn, worden ontpit en tot moes gemalen. Het is daardoor gemakkelijker in de keuken te gebruiken, bijvoorbeeld in dressings en sushi.
Hoewel er altijd over umeboshi pruimen wordt gesproken zijn het eigenlijk abrikozen. De umeboshi geldt in China al sinds de oertijd als een krachtig voedingsmiddel. De Japanse umeboshi heeft door de invloed van een ander klimaat en andere bodemconditie nog meer kracht ontwikkeld waardoor ook haar mineralengehalte en organische zuurgraad hoger ligt.
Het eiwit-, mineralen- en vetgehalte is dubbel zo hoog als dat van andere vruchten. In Japan wordt ume 'de blauwe diamant'' genoemd.
Er wordt gezegd dat het citroenzuur in ume het suikeroverschot in het bloed omzet in bruikbare energie. Picrinezuur eveneens dat rijkelijk aanwezig is.
ume abrikozen, zeezout, shisobladeren
Voedingswaarde per 100g.
Fabrikant:
Terrasana B.V.
Postbus 70
2450 AB Leimuiden