Mattisson Cacao bonen raw bio (450 Gram)
Rauwe of ongebrande cacao wordt in Zuid-Amerika al decennia lang als voedingsbron gebruikt. Door de cacaobonen niet te branden, blijven de van nature aanwezige voedingsstoffen (antioxidanten, mineralen, enzymen en vezels) zoveel mogelijk te behouden. Daarnaast is het bekend dat bij het roosteren of branden van levensmiddelen juist ongezonde chemische veranderingen kunnen plaatsvinden. Cacaoproducten verkrijgbaar in de supermarkt zijn gebrand. Mattisson Cacao Bonen Raw zijn van biologische gecontroleerde teelt en ongebrand.
Ingredienten
100% Cacao bonen biologisch.
Land van herkomst: Peru.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie 2392 kJ / 578 kcal
Vet 50,3 g
Waarvan verzadigd 34,2 g
Waarvan enkelvoudig onverzadigd 14,4 g
Waarvan meervoudig onverzadigd 1,7 g
Koolhydraten 18,2 g
Waarvan suikers 1 g
Vezels 13,4 g
Eiwitten 13 g
Zout 0,06 g
Gebruiksadvies
De cacaobonen voor gebruik breken. Door erin te knijpen of de punt van een klein mesje erin te zetten komt de schil los, deze is niet voor consumptie geschikt, de binnenkant de zogenaamde cacaonibs wel. Deze zijn te gebruiken in shakes, smoothie en voor het maken van bonbons cake etc.
Fabrikant:
Mattisson BV
Middenweg 16
3401 MB IJsselstein