Bountiful Boekweit vlokken glutenvrij bio (500 Gram)
Boekweit was tot een eeuw geleden een veelgebruikt voedselbron. Boekweit lijkt op graan maar is het niet. De boekweitplant is verwant aan rabarber, varkensgras en veldzuring. De samenstelling van boekweit lijkt veel op die van graan en het heeft een goed benutbare eiwitsamenstelling. Anders dan bij granen is het gluteneiwit bij boekweit in zijn geheel afwezig. Dit is een uitkomst voor baby’s die bij te vroeg eten van gluten last van allergie kunnen krijgen en voor mensen die geen gluten kunnen verdragen.
Ingredienten:
Biologische boekweitvlokken.
Herkomst: China
Allergeneninformatie:
Kan sporen bevatten van soja en noten bevatten.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 1459 kj / 348 kcal |
Vetten | 2,6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 69,9 g |
waarvan suikers | 2,2 g |
Voedingsvezels | 7,2 g |
Eiwitten | 10,3 g |
Zout | 0 mg |
GebruikJe gebruikt boekweitvlokken als ontbijt met melk of yoghurt. Ook lekker bij muesli, brood, koekjes of gekookt tot pap. De kooktijd van de vlokken bedraagt ca. 10 minuten met een naweltijd van 5 minuten.
Koel en droog bewaren.
Fabrikant
Bountiful B.V.
Industrieweg 10e
6562 AR Groesbeek