Deze Etos website wordt geëxploiteerd door Etos Assen Kloosterveen onder de Etos winkelformule onder eigen voorwaarden van de franchisenemer!  Winkelwagen ►
Etos Folder

Actieve kool Tanden Witter maken

RAGE !!  Actieve kool 

Actieve koolstof is bij de drogist ook bekend als Norit. Is de nieuwe rage om tanden witter te maken.

Maskers te maken en Zeep te maken. En nog veel meer natuurlijk.

Bij adsorptie hechten moleculen van een vloeistof of gas aan het oppervlak van een vaste stof.

Het oppervlak van actieve kool is wel 500 tot 2.000 vierkante meter per gram!

Actieve kool is wat anders dan de houtskool die je krijgt als je de openhaard of BBQ hebt aangehad. Pas na een speciale behandeling wordt het oppervlak van de houtkool vergroot waardoor er veel andere stoffen aan kunnen binden.

De houtskool uit de haard of BBQ kan je overigens beter niet consumeren. Die zit namelijk vol chemische en giftige stoffen.

Het poreuze oppervlak van actieve houtskool heeft een negatieve elektrische lading waaraan positief geladen gif, chemicaliën, drugs en medicijnen zich kunnen hechten. Deze worden als door een magneet aangetrokken tot actieve koolstof.

Aan actieve kool kunnen gassen en vloeistoffen zich binden. Het wordt daarom bijvoorbeeld gebruikt in het filter van bepaalde gasmaskers en het wordt gebruikt door waterleidingbedrijven voor het zuiveren van het water.

Of geactiveerde kool een bepaalde stof aantrekt wordt bepaald door een aantal factoren waarvan de belangrijkste de vorm en massa van de moleculen zijn van de stoffen die er mee in aanraking komen.

Bij de productie is men in staat de onderlinge verhoudingen en de grote van de poriën in de kool tot op zekere hoogte te bepalen. Hierdoor kunnen heel gericht specifieke ongewenste stoffen uit de lucht of een vloeistof worden gefilterd.

In de geneeskunde wordt gebruik gemaakt van actieve kool om bepaalde vergiftigingen te behandelen. Zo is het effectief om acute vergiftigingen van bijvoorbeeld cyanide, ijzer supplementen, medicijnen en lithium te behandelen.

Ook bij een overdosis drugs kan gebruik worden gemaakt van actieve kool. Indien de geactiveerde kool tijdig wordt toegediend zal een deel van drugs hechten aan de kool waardoor er minder door het lichaam opgenomen kan worden.

In bepaalde situaties is actieve kool een betere behandeling dan het leeg pompen van de maag (bron).

Geactiveerde kool is juist weer niet geschikt om vergiftigingen van schoonmaak- of oplosmiddelen te behandelen. Dit maakt de vergiftiging juist moeilijker te behandelen.

Een andere toepassing die iedereen wel kent zijn de Norit-tabletten die je kunt nemen om diarree mee te behandelen. Norit is bedoeld voor de behandeling van diarree die het gevolg is van vergiftiging of acute (reizigers)diarree.

Het neemt dan de schadelijke stoffen op uit het maag-darmkanaal waarna deze via de darmen het lichaam verlaten.

Opvallend genoeg is nooit wetenschappelijk bewezen dat Norit-tabletten helpen bij diarree. Wat overigens niet wegneemt dat sommige mensen claimen er baat bij te hebben.

Tot slot nog een leuk feitje: de kans is groot dat jij al een keer actieve koolstof hebt binnengekregen aangezien het soms ook gebruikt wordt bij het ontkleuren van wijn. Vermelding hiervan op het etiket is wettelijk gezien niet verplicht.

(bron : Happy Healthy)

Bestel nu ook online  Etos producten in onze webshop ►

 
       
Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan.
Lees meer.